کد مطلب: 109330 تعداد بازدید: ۲۸۵

مبلغ مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان:

روحانیت نبض تفکّر و نیاز آینده جامعه را در دست داشته باشد

جمعه ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۰:۵۴
خانم حسینی مبلغ مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان گفت: حوزه و روحانیت باید نبض تفکّر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته و همواره قبل از حوادث، آمادگی انجام عمل و خدمت را داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم نفیسه سادات حسینی در نشست علمی معرفتی به مناسبت رحلت حضرت امام خمینی(ره) با عنوان «وجوب حفظ نظام در اندیشه سیاسی حضرت امام(ره) » که  با حضور کارکنان و اساتید مدرسه علمیه الزهرا(س) گرگان بصورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: در کلام و اندیشه امام خمینی(ره) حفظ نظام مساوی با حفظ اسلام بوده و معطوف به حفظ نظام سیاسی است.

وی افزود: حفظ نظام سیاسی به معنای نادیده گرفتن حفظ نظام اجتماعی در اندیشه امام خمینی(ره) نیست زیرا نظام اجتماعی پشتوانه نظام سیاسی است، در واقع امام از حفظ نظام اجتماعی حرکت کرده و به نظام سیاسی رسیدند و این دو در تکامل هم شکل گرفته اند.

کارشناس امور تحقیقات هسته گزینش علوم پزشکی ادامه داد: حفظ نظام در اندیشه فقهای قبلی معطوف به حفظ نظام اجتماعی بوده و اصلی‌ترین دلیل اقامه شونده بر آن، دلیل عقلی است زیرا با عقل عملی، انسان متوجه قبیح بودن اختلال نظام و قوام زندگی عمومی می‌شود.

حسینی با تشریح معنای «نظام» و ارتباط آن با واژه «حکومت» بیان کرد: حضرت امام(ره) متشرع بوده و زمانی که به وجوب تشکیل حکومت رسید، برای تشکیل حکومت قیام و نظام جمهوری اسلامی ایران را تشکیل داد و به ضرورت تاسیس نظام سیاسی برای حفظ نظام اجتماعی رسید.

وی، بهوجوب حفظ نظام در کلام فقها پرداخت و گفت: منظور از نظام اسلامی از دیدگاه فقیهان امامیه، هر حکومتی نیست؛ بلکه تنها حکومتی است که مشروعیت و حاکم آن نیز صلاحیت لازم را دارد؛ حمایت فقهای امامیه از حکومت‌ها و حاکمان با این انگیزه است که از طریق ایشان اصل اسلام و مملکت اسلامی حفظ و به مسلمانان آسیبی وارد نشود و حکومت یا اشخاص بدتر از ایشان، زمام امور مسلمانان را در دست نگیرند.

مبلغ مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان با اشاره به وجوب حفظ نظام سیاسی در کلام حضرت امام(ره) افزود: ضرورت تشکیل  و حفظ حکومت اسلامی از مبانی معرفتی و هستی‌شناسی امام خمینی(ره) است که با نتایج معرفتی و هستی‌‌شناسی اومانیستی غرب کاملاً متفاوت بوده و سیاست جزء غیر قابل انفکاک دین است و دین بدون سیاست از دیدگاه امام، دین محسوب نمی‌شود.

حسینی تصریح کرد: از نظر امام خمینی(ره)، سیاست و حکومت را اصولی همچون توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت هدایت می‌کند، ولی این اصول برای اجرا و پیاده شدن، به سیاست و حکومت نیاز دارند که بدون سیاست و حکومت هیچ شأنیت اجرایی ندارند. 

حسینی اذعان کرد: درباره اهميت حـفظ جمهوري اسـلامي حضرت امـام(ره) چنـان تأکيـد دارنـد کـه آن‌ را از جـان امـام‌ معصوم‌(ع) ارجح دانسته و اين را از وظايف مهم و اساسـي انبیاء و ائمــه معصومین(علیهم السلام) مــي داننـد؛ زیرا معتقد هستند که حکومت اسلامي يعني برقراري حق و دين مبين اســلام، کــه هـدفش تربيـت انسان در راستاي رسيدن‌ به سعادت اخروي است.

وی تاکید کرد: حضرت امـام خمينـي(ره) ، جمهوري اسلامي را امانتي الهــي‌ تـلّقـي‌ کرده و مسـئوليت حفـظ‌ آن‌ را بـرعهـده امـت مسلمان دانستند؛ از اين رو، سهل انگاري و بـي تفـاوتي در ايـن امـر کـه موجـب ضــربه‌ ‌بــه اصـول انقـلاب و حکومت می‌شود را خيانت به‌ اسلام‌ و مسلمانان مي دانند.

مبلغ حوزه وجوب حفظ نظام را وظیفه روحانیت دانست و گفت: پاسدارى از نظام اسلامى و دستاوردهاى انقلاب و مبارزه با آفت‌ها و خطرها وظیفه اى بر دوش همگان بویژه روحانیت متعهد است که از گذشته دور به مرزبانى از اسلام شهرت داشتند.

وی در پایان سخنان خود توصیه کرد: حوزه و روحانیت باید نبض تفکّر و نیاز آینده جامعه را همیشه در دست خود داشته و همواره قبل از حوادث، آمادگی انجام عمل و خدمت را داشته باشند.