استاد مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان:
تقوی و عقل از عوامل رسیدن به مقام کرامت نفس است
سه شنبه ۱ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۴۷:۰۱به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، آقای دکتر محمدرضا حکیمی در ویژه برنامه ولادت امام رضا(ع) با موضوع «مؤلفههای کرامت از منظر امام رضا(ع) و نقش آن در کمال انسان» که با حضور کارکنان مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: کرامت نفس، یکی از مباحث بزرگ و فضایل بنیادین اخلاقشناسی قرآنی است.
وی، آیه شریفه «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى* كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا» را آیه کلیدی و مهم کرامت نفس دانست و گفت: وجود مقدس نبی مکرم اسلام و ائمه معصومین(علیهمالسلام) تجسم عینی و عملی این آیه شریفه است.
استاد مدرسه علمیه و عالی الزهراء(س) تصریح کرد: کرامت در زبان فارسی به معنای شرافت و بزرگواری بوده که مساوی با برتری و کمال است.
آقای حکیمی ادامه داد: برخی از افراد بزرگ هستند؛ اما بزرگوار نیستند کرامت یک ارزش بزرگتر از بزرگ بودن است در واقع کرامت نفس به معنای بزرگی، شرافت، برتری و کمال روح انسان میباشد.
وی در توضیح جایگاه کرامت افزود: کرامت ذاتی یا اکتسابی بوده که ارزش انسان در کرامت اکتسابی موجود است.
استاد حوزه با استناد به روایتی از امام رضا(ع) «زمانی که خداوند عقل را آفرید انسان را برتمام مخلوقات برتری داد»، تقوی و عقل را از جمله عوامل رسیدن به مقام کرامت نفس دانست.
آقای حکیمی اضافه کرد: کرامت نفس انسان به تقوی، عقل، ادب و حیای او بستگی داشته و طبق دیدگاه امام رضا(ع)، از مؤلفههای کرامت بوده و بر آنها تاکید داشتند.
وی با اشاره به کلامی از شهید مطهری «کرامت نفس از مبانی تعلیم و تربیت دینی است»، کرامت نفس و عزت نفس را لازم و ملزوم همدیگر برشمرد.