استاد مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان:
اجتماع مسلمانان نشانه کرامت و عظمت اسلام است
سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۲۰:۱۳
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان نشست علمی با عنوان "تحلیل و بررسی دعای قنوت عید فطر" را بصورت مجازی با حضور کارکنان و شماری از اساتید این مدرسه برگزار کرد.
حجت الاسلام شاهینی در این نشست بیان کرد: بهترین عنوان متناسب با عید فطر و فطرت، عید بندگی است زیرا بندگی خدا در متن فطرت انسان قرار گرفته و از طرفی بین این سه واژه تناسب وجود دارد.
وی به اهمیت و جایگاه عید فطر اشاره کرد و گفت: این عید در جهان اسلام تعظیم و تکریم شده و دارای نماز است که "قنوت"یکی از جلوههای زیبای آن است، در گذشته بیرون شهر جایی به عنوان عیدگاه اقامه میشد.
استاد حوزه به تفسیر عبارات قنوت نماز عیدفطر پرداخت و توضیح داد: مرحوم سیدبنطاووس در کتاب «اقبال الاعمال» پیرامون محتوای ناب این قنوت تاکید داشتهاند که به چهار فراز قابل تقسیم است: اول، ویژگی ها و صفات خداوند متعال؛ دوم، نسبت این عید با نبی مکرم اسلام؛ سوم، طلب دخول در خیر و خروج از سوء؛ و چهارم، درخواست بهترین چیزی که بندگان صالح از خداوند طلب می کنند.
حجت الاسلام شاهینی ادامه داد: در فراز چهارم دعا، انسان به صورت مستقیم از خداوند طلب دخول در خیر و اخراج از سوء را ندارد، بلکه «صالحون» به عنوان معیار و شاخص بوده و انسان، هر آنچه بندگان صالح خواهان بودهاند را طلب میکند.
وی به اولین ویژگی و صفات خداوند اشاره کرد و گفت: مغفرت به معنای بخشیدن، و تقوا به معنای پوشیدن و وقایه است؛ «اهل التقوی والمغفره» خداوند علاوه بر بخشیدن، اهل پوشاندن گناهان هم هست.
کارشناس مذهبی به نقاط مشترک هشت صفت خداوند پرداخت و گفت: فضل و رحمت الهی نقطه مشترک صفات خداوند است، به این معنا که بخشش بیش از استحقاق انسان است زیرا ما حقی در برابر خدا نداریم تا مستحقق باشیم.
حجت الاسلام شاهینی تصریح کرد: در قنوت نماز به فضل و رحمت الهی خداوند تاکید شده است، زیرا در صدد متذکرشدن غرور انسان است که اگر فضل و رحمت الهی نباشد، این عبادات مایه بدبختی وگرفتاری انسان خواهد شد.
وی، عید سعید فطر را برای پیامبر عظیم الشان اسلام مایه عزت، شرف و کرامت قرار داد و گفت: نماز خواندن تنها عظمت رسول اکرم(ص) را نمی رساند، بلکه اجتماع مسلمانان، نشانه شرافت، کرامت و عظمت اسلام است.
استاد حوزه با اشاره به فراز سوم قنوت نماز عید فطر بیان کرد: در فرهنگ قرآن حتی به مال دنیا هم خیر اطلاق شده، در صورتی که با بندگی انسان برای خداوند منافات نداشته باشد.