کد مطلب: 106696 تعداد بازدید: ۳۱۴

معاون آموزش مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان:

شناخت حقیقت انسان لازمه نقش معلمی است

شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۵۸:۲۸
معاون آموزش مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان گفت: معلم برای ایفاء نقش خود به نحو احسن باید حقیقت انسان را بشناسد.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، نشست علمی و معرفتی " نقش تربیتی معلم از دیدگاه شهید مرتضی مطهری" به مناسبت گرامیداشت هفته معلم بصورت مجازی از سوی مدرسه علمیه الزهراء(س) برگزار شد.

خانم دوست محمدیان بیان کرد: استاد مطهري، معلم بزرگي است كه در طول زندگي بابركت خود و بهره‌گيري از ديدگاه اسلامي و نگاه عميق به جامعه و آنچه كه جامعه اسلامي به آن نيازمند بوده، آثار مكتوب ارزشمند بسياري از خود بر جاي گذاشت.

وی به کلامی از حضرت امام خمینی(ره) ومقام معظم رهبري(مد ظله العالی) پیرامون آثار و نوشته‌های استاد مطهری اشاره کرد و اساتيد و معلمان را انسان‌سازان نسل آینده دانست و افزود: نقش آنان به فرمايش حضرت امام(ره) همچون نقش انبياء بوده که در این باره پیامبراکرم(ص) برای معلمان ارزش زیادی قائل بوده و در دعاهای خود می‌فرمودند: «خداوندا معلمان را بیامرز، عمر طولانی به آنها عطا فرما و کسب وکارشان را مبارک گردان»

معاون آموزش مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان، با استناد به کلام امام علی(ع) که فرمودند: «من علّمنی حرفا فقد صیّرنی عبدا» خاطرنشان کرد: شرافت و فضیلت زمانی برای معلم ارزشمند است که بتواند موهبت الهی را در وجود خویش محقق ساخته و با تمام وجود در جهت کمال جامعه به تعلیم و تربیت بپردازد.

دوست محمدیان، به بیان هدف نهایی تعلیم و تربیت از دیدگاه شهید مطهری پرداخت و گفت: هدف نهایی از تعلیم و تربیت، انسان کامل بوده و معلم واقعی کسی است که اهداف تعلیم و تربیت را برای رسیدن به انسان کامل به مرحله عمل برساند.

وی ادامه داد: شناخت انسان کامل برای معلم نقش مهمی داشته و معلم به عنوان الگوی جامعه اولا:  باید خود چهره روحی و معنوی انسان کامل را بداند و سپس به تربیت خود پرداخته و بعد به سراغ جامعه برود؛ بنابراین معلم برای ایفاء نقش خود به نحو احسن باید حقیقت انسان را بشناسد.

استاد حوزه، به یکی دیگر از اهداف تعلیم و تربیت اشاره کرد و افزود: کار معلم تعلیم علم است، معلم باید شیفته علم باشد و این علاقه زمانی محقق می شود که ایشان ارزش کار خود و نقش علم در عالم هستی را بداند.

دوست محمدیان، با اشاره به کلامی از شهید مطهری تصریح کرد: شهید مطهری رشد فکری متعلم را از اهدف تربیت می دانستند زیرا در تعالیم اسلامی از تفکری تجلیل شده که ثمرات آن عاقبت کار و نهایت امور را می بیند.

وی  به عوامل تربیت اشاره کرد و گفت: از عوامل تربیت، عادت به تفکر در همه امور است زیرا پرورش عقل کاری بالاتر از آموزش علم است و در تعلیم، صرف آموزش مهم نیست بلکه معلم باید علاوه بر آموزش، نیروی فکر و استدلال او را پرورش دهد.

معاون آموزش مرکز تخصصی الزهراء(س) گرگان، در پایان سخنان خود تاکید کرد: نکته مهم در تعلیم و تربیت از نگاه شهید مطهری، مسأله عبادت است و کمال نهایی انسان زمانی محقق می‌شود که او به مرتبه عبادت رسیده و در هیچ زمان و مقامی از ذکر و یاد خداوند غافل نشود و معلم می تواند متعلم را به هدف از خلقت برساند.