استاد حوزه:
بهشت و جهنم محصول رشد تکاملی انسان است
جمعه ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۸:۴۵:۴۵به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم سیده طاهره موسوی در ادامه سلسله نشست های معرفتی خود که از سوی مجموعه حوزوی الزهراء(س) گرگان برگزار شد، بیان کرد: خطبه شعبانیه از دو بخش تشکیل شده که بخش اول آن توصیف ماه مبارک رمضان است.
وی با اشاره به روایت پیامبر گرامی اسلام "شهر مضان و هو شهر دعیت فیه الی ضیافت الله" تصریح کرد: در ضیافت الهی، میزبان خداوند متعال است و وظیفه مهم در این زمینه شناختن میزبان است.
استاد حوزه با اشاره به شوق مهمان در ضیافت الهی گفت: انسان، با افتخار خود را ملزم به حضور در مهمانی دانسته و لوازم حضور را تهیه میکند، گاهی مهمانی آنقدر در نظر انسان مهم بوده که هزینههای لازم را می پردازد.
موسوی، تطهیر از آلودگی ها را از شرایط حضور در ضیافت الله دانست و افزود: تمام مردم در ضیافت الهی راه پیدا نمی کنند.
وی با اشاره به ویژگی میزبان اضافه کرد: وظیفه میزبان تهیه وسیله پذیرایی و احترام و اکرام به مهمان است و در حقیقت لسان مهمانان به میزبان، خود خداوند تبارک و تعالی بوده که می توانند این تکلم را داشته و بگویند یا "وهاب الجنه"که بالاترین وسیله پذیرایی را از میزبان درخواست کنند.
مبلغه بعثه مقام معظم رهبری "کرامت الهی" را وصف دیگری از ماه مبارک رمضان برشمرد و توضیح داد: در علم نحو، اضافه شدن یکی از عوامل نکره است، در اینجا نیز هر چیز کوچک که مضاف به "الله"شده، مهمان الهی و اهل کرامت می شود.
موسوی خاطرنشان کرد: انسانی که دعوت الهی را لبیک گفت، شخصیت وجودی او تغییر کرده و در حقیقت برای او پیوند وجودی و معنوی ایجاد می شود، زیرا مهمان الهی زیر پوشش کرامت الهی قرار می گیرند.
وی با اشاره به عبارت "انفاسکم فیه تسبیح" اظهار کرد: نفس کشیدن انسان در ماه مبارک رمضان با سایر ماهها متفاوت است اما این فضای زمانی برای همه این آثار را نداشته است بلکه آثار برای افرادی که دعوت الهی را لبیک گفته، می باشد به اصطلاح مُحرم شدن به معنی عبور از میقات نیست.
استاد حوزه با اشاره به فراز "ونَومُکُم فیهِ عِبادهٌ" گفت: حقیقت انسان پیکر جسمانی او نیست زیرا پیکر جسمانی نه عین حقیقت انسان و نه جزء حقیقت انسان است، بلکه مانند لباسی بر پیکر حقیقی انسان می باشد.
موسوی در ادامه سخنان خود پیرامون "عبادت خداوند"گفت: حقیقت عبادت، گذر از مسیر عبودیت و بندگی الهی بوده نه صرف روزه گرفتن، نماز و قرآن خواندن که با ریا و نفاق هم صورت این عبادات محقق می شود.
وی خاطرنشان کرد: عبادت، عامل پرورش جان انسان بوده که نردبان قرب الی الله می شود، البته این مطلب برای کسانی قابل فهم است که بدانند ثواب و عقاب برای رسیدن به بهشت و جهنم نیست بلکه بهشت و جهنم محصول همین رشد تکاملی انسان است.