کد مطلب: 102523 تعداد بازدید: ۳۱۵

نماینده ولی فقیه در استان گلستان:

باب ولایت الهی توسط امام علی(ع) باز شد

پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۷:۱۷
نماینده ولی فقیه در استان گلستان در ادامه تفسیر آیه 72 سوره مبارکه احزاب، مراد از امانت را ولایت امیرالمومنین(ع) دانست و گفت: اولین کسی که باب ولایت الهی را باز کرد، حضرت علی علیه السلام است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، آیت  الله سید کاظم  نورمفیدی در نهمین جلسه اخلاق خود که از سوی مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان در پلتفرم بومی اسکای روم با حضور جمعی از طلاب  برگزار شد، بیان کرد: انسان سرمایه‌های خود را به دلیل ارزش آن، به طور دقیق و روزانه و سالانه حسابرسی می کند؛ لذا هر چیز ارزشمند را باید تحت محاسبه قرار داد.

وی افزود: تنها خداوند ارزش انسان در نظام خلقت را می‌داند زیرا هر چیز را در جای خود قرار داده است.

نماینده ولی فقیه در استان گلستان، با استناد به آیه 72 سوره مبارکه احزاب، بر مهمترین امتیاز انسان بر تمام جهان خلقت تاکید کرد وگفت: «ما امانت خود را بر آسمان‌ها و زمین و کوه‌ها عرضه داشتیم اما این موجودات عظیم و بزرگ عالم خلقت از حمل این امانت ابا واظهار ناتوانی نمودند و فقط انسان قبول کرد».

آیت الله نورمفیدی، در پاسخ به این سوال که منظور از امانت، در این آیه چیست؟، به بیان دیدگاه‌های مفسرین  در این زمینه پرداخت واضافه کرد: بعضی براین عقیده اند که: امانت، توحید و معرفت الله است و بر اساس، آیات و روایات همه مخلوقات تسبیح ذات اقدس الهی را می کنند در حالی که آنها امتناع ورزیدند؛ لذا منظور از امانت، معرفت الله نیست.

وی، ادامه داد: مراد از امانت، پذیرش ولایت الهیه است به این معنا که خداوند متعال در وجود انسان قابلیت و استعدادی قرار داده که از این عالم ماده ودنیا وتعلقات آن می‌تواند به مقامات الهی رسیده و تحت ولایت او قرارگیرد وهیچ موجودی حتی ملائکه این امتیاز را ندارند؛ تنها موجودی که می‌تواند از زمین وآسمان و از فرش به عرش اوج پیدا کند، انسان است.

نماینده مردم استان گلستان در خبرگان رهبری توضیح داد: مقصود از عرضه کردن امانت بر آسمان‌ها و زمین، مهم‌بودن بحث امانت بوده و از سوی دیگر، با اینکه مخلوقات آسمان‌ها و زمین دارای عظمت هستند، ولی شایستگی تحمل این امانت را ندارند، چنانچه آیه 72 سوره مبارکه احزاب بر آن دلالت دارد.

آیت الله نورمفیدی، با اشاره به قسمت پایانی آیه 72 سوره مبارکه احزاب «انه کان ظلوما وجهولا» گفت: طبق نظر مرحوم علامه طباطبایی، ظلم و جهل به یک معنا چیز بد ولی علامت خوبی است، توصیف انسان به دو وصف ظلوم و جهول بودن نشانه این است که این موجود هم شایستگی عادل وعالم بودن را دارا بوده و علم و معرفت پیدا می‌کند و هم دارای صفات، ظالم و جاهل بودن است.

وی، در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به آیه 73 سوره مبارکه احزاب به بیان علت عرضه این امانت به انسان پرداخت و افزود: انسان بعد از حمل این امانت بزرگ الهی به سه گروه تقسیم شدند: منافقان، مشرکان، مومنان.

امام جمعه شهرستان گرگان ادامه داد: سرانجام حمل امانت این است که گروهی راه نفاق ویا شرک را در پیش می‌گیرند و گروهی به علت خودسازی و شناخت جایگاه خویش و محاسبه از کارهای خود اهل ایمان می‌شوند.

آیت الله نورمفیدی با استناد به کلامی از امام علی(ع) «خدا رحمت کند انسانی را که قدر و اندازه خود را بداند»، خاطرنشان کرد: انسان اگر خود را نشناسد، ممکن است مانند افرادی همچون ابوجهل، شمر وداعش شود.

وی در ادامه تفسیر آیه 72 سوره مبارکه احزاب با اشاره به نظرمرحوم علامه طباطبایی در ذیل این آیه تصریح کرد: مراد از این امانت، ولایت امیرالمومنین(ع) است و اولین کسی که باب ولایت الهی را باز کرد، حضرت علی علیه السلام است و به نظر من این نظرصحیح  است زیرا  دوست داشتن انسان ربطی به مسئله امانت ندارد.

موسس مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان در پایان تاکید کرد: معنی آیه این است که انسان قابلیت و شانیت تحت ولایت تامه الهیه  قرارگرفتن را دارد و امیرالمومنین و ائمه معصومین(علیهم السلام) مصداق اتم آن امانتی که آیه ذکر کرده، است.

آیت الله نورمفیدی در پایان تاکید کرد: وجود خویش را ارزشمند بدانیم تا او را مورد محاسبه وتحت لوای این بار امانت قرار دهیم.