کد مطلب: 100667 تعداد بازدید: ۴۰۶

مبلغ مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان:

تفسير صحيح شفاعت موجب رشد و تكامل اخلاقى جامعه است

دوشنبه ۱ دى ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۱۱:۲۵
خانم دنکو مبلغ مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان گفت: تفسير صحيح شفاعت، علاوه بر اينكه موجب رشد و تكامل اخلاقى جامعه و عاملى براى اصلاح افراد فاسد است، سبب قطع زبان بدخواهان و وحدت كلمه در جامعه اسلامى می شود.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، خانم مینا دنکو در نشستی با عنوان "شفاعت از دیدگاه عقل و نقل" شفاعت را یک اندیشه اصیل اسلامی دانست و گفت: شفاعت و پذیرفته شدن در گرو شرایطی است که برخی مربوط به شفیع و برخی نیز به مشفوع له بر می گردد.

وی گفت: حقیقت و روح شفاعت این است که اولیای خدا با اذن الهی به افرادی که هنوز ایمان دارند و پیوند معنوی خود را با آن بزرگواران قطع نکرده اند، کمک کنند، چنانچه در این زمینه ادله عقلی و نقلی فراوانی وجود دارد.

مبلغ مدرسه علمیه عالی الزهرا(س) گرگان، در بیان معنای لغوی شفیع، آن را جفت شدن با چیزی در مقابله وتر و معنای اصطلاحی آن را واسطه شدن برای دفع ضرر از کسی و یا رساندن منفعت برای کسی معنا کرد.

دنکو خاطرنشان کرد: وساطت را بدین خاطر شفاعت می گویند که مقام و موقعیت شفاعت کننده و نیروی تاثیر او با عوامل نجاتی که در وجود شفاعت شونده است، ضمیمه و جفت می شوند و هر دو موجب خلاصی آن فرد می گردند.

وی با استناد به آیات و روایات متعدد، پیامبر(ص)، فرشتگان، پیامبران الهی، شهیدان، اهل بیت(علیهم السلام)، عالمان الهی، قرآن کریم، شهدا، صالحان و مومنان پارسا، عبادات و کارهای نیک را شفاعت کنندگان در روز جزا نامید.

مبلغ حوزه، شفاعت را از اصول قطعی در اسلام دانست و در بیان شرایط شفاعت کننده ادامه داد: رضایت خداوند نسبت به شفیع، و فرد شفاعت شونده از شرایط شفاعت است، چنانچه آیات بسیاری از جمله آیات 40 الی 48 سوره مدثر دلالت بر این مطلب دارد که شفاعت بدون استثنا شامل همه نخواهد شد بلکه اسباب و ملاک خاصی دارد.

دنکو، با استناد به آیه "لیس للانسان الا ما سعی" اضافه کرد: شفاعت دارای شروطی است و انسان باید با تلاش و کوشش مصداق این آیه شود، لذا کسب شفاعت بدون تلاش ممکن نیست.

وی، شفاعت را بر اساس استحقاق و قابلیت دانست و افزود: شفاعت شونده، این قابلیت را به واسطه اعمال و افعال خود کسب می کند، براین اساس، شفاعت دارای شرایط و قید و بندهایی بوده و منجز و قطعی نیست.

مبلغ مدرسه علمیه عالی الزهراء(س) گرگان، با بیان اینکه شفاعت با عدل الهی سازگار است، عنوان کرد: زمانی عدل خدا زیر سوال می‌رود که حق کسی کم و به حق دیگری اضافه شود، در صورتی که در مسئله شفاعت بدون اینکه حق کسی ضایع شود، تفضل و عنایت خداوند به کسی اضافه می‌شود و منافاتی با عدل خداوند ندارد.

دنکو، در پایان تصریح کرد: تفسير صحيح شفاعت، علاوه بر اينكه موجب رشد و تكامل اخلاقى جامعه و عاملى براى اصلاح افراد فاسد است، سبب قطع زبان بدخواهان و وحدت كلمه در جامعه اسلامى می شود.